Hospitalisatie

Hospital 3 Filled-100 (1)

In deze polis dekken we de kosten ten gevolge van uw opname in een hospitaal .

Afhankelijk van de polis kan een wereldwijde onbeperkte dekking aangeboden worden.Er is een levenslange dekking zonder vrijstelling mogelijk.

De periodes pre- en post hospitalisatie kunnen verzekerd worden.Dit betekent dat de ambulante kosten gedurende de periodes voor-en na de opname eveneens volledig worden terugbetaald. Bovendien is het mogelijk om de waarborg zware ziekten te onderschrijven. Dan worden alle kosten voor de ambulante verzorging van de ziekte gedekt ongeacht de duurtijd.

Voorts zijn er nog kleinere waarborgen of uitbreidingen mogelijk afhankelijk van de situatie en wensen van de klant.

Des te jonger men intekent des te goedkoper is en blijft de polis.

 

Waarom kiezen voor een privéverzekeraar en niet voor een ziekenfonds?

  • Waarborgen

De waarborgen bij een privéverzekeraar zijn meestal uitgebreider:
De supplementen voor een verblijf in een eenpersoonskamer worden vaak niet gedekt door de ziekenfondsen. Het zijn echter net deze supplementen die uw factuur de hoogte in jagen.
Veel ziekenfondsen beperken zich tot een terugbetaling van 1 of 2 keer de wettelijke tussenkomst. Dit is vooral nadelig bij de terugbetaling van een opname in een eenpersoonskamer, maar bijv. ook voor behandelingen, geneesmiddelen en prothesen zonder wettelijke tussenkomst van het ziekenfonds.

  • Premie

De minder uitgebreide waarborgen maken een hospitalisatieverzekering bij het ziekenfonds iets goedkoper dan bij een privéverzekeraar. U informeert wel best naar de premies als u ouder wordt. Bij de ziekenfondsen zijn er immers ‘premiesprongen’ wanneer u bepaalde leeftijden bereikt.

  • Bijkomende diensten

De meeste privéverzekeraars bieden een derdebetalersregeling aan. Hierdoor wordt uw ziekenhuisfactuur door de verzekeraar rechtstreeks aan het ziekenhuis betaald. U hoeft dus geen
voorschot te betalen. Dergelijke regeling wordt niet aangeboden door de ziekenfondsen.
Andere bijkomende diensten tijdens en na de hospitalisatie: Via een privéverzekeraar kunt u een aantal bijkomende diensten genieten tijdens en na de hospitalisatie.
Denk hierbij aan psychologische bijstand, kraamhulp, kinderoppas, vervoer,huishoudhulp, … Zo kunt u zich volop concentreren op uw herstel.