Autoverzekering

Crashed Car Filled-100

De autoverzekering is een verplichte verzekering.

Burgerlijke aansprakelijkheid:ze vergoedt de lichamelijke en stoffelijke schade aan derden zoals tegenpartij, voetgangers, inzittenden,…Deze verzekering wordt volledig geregeld door de wet.

Naast deze verplichte BA-verzekering kan je nog bijkomende waarborgen afsluiten:

Rechtsbijstand: in dit gedeelte van de polis verdedigen wij uw rechten als bestuurder of eigenaar van het voertuig.

Kleine omnium: deze dekking omvat schade veroorzaakt door brand of ontploffing, diefstal van het voertuig of schade bij poging tot diefstal, glasbraak, natuurkrachten zoals hagel-, stormschade en aanrijding met dieren.

Volledige omnium: dit omvat dezelfde dekkingen als de kleine omnium PLUS de eigen schade. Dit gaat dus over de materiële schade aan uw voertuig zonder aansprakelijke derde evenals vandalisme enzovoort.

Bijstand: de klant kan opteren voor bijstand personen of bijstand voertuig + personen. vb; repatriëring, hotelkosten, bijstand in het buitenland, in geval van autopech/ongeval kan er ook bijstand verleent worden aan het voertuig (vervangwagen/slepingskosten enz) .

Bestuurdersverzekering: In de huidige autopolissen worden de inzittenden vrijwel altijd als zwakke weggebruikers bestempelt en zijn ze dus gedekt in geval van medische kosten. Voor de chauffeur is dit niet zomaar het geval. Deze bestuurderspolis regelt de morele en lichamelijke schade voor de bestuurder ongeacht de aansprakelijkheidsproblematiek.