Cyberverzekering

Hacking-104

Naar aanleiding van de digitale (r)evolutie wordt de cyberdreiging ook steeds groter. Vele ondernemingen & zelfstandigen zijn intussen afhankelijk geworden van hun software-en informaticasysteem voor hun bedrijfsactiviteiten. Loopt er iets mis binnen dit circuit dan kunnen de kosten al snel oplopen. Omzetverlies, imagoschade, data-aansprakelijkheid,… het zijn maar een paar van de zaken waar uw bedrijf het hoofd moet kunnen aan bieden.

Je hoeft geen multinational te zijn of gesofisticeerde software/programma’s te gebruiken om doelwit te zijn of schade te lijden. Denk maar aan systeemcrashes of (elektriciteits)uitvallen waarbij u al uw klantgegevens verloren bent. De waarborg “wedersamenstelling van data” kan hier dan de reddende hand reiken.

De implementatie van “ransomware” is ook een vaak voorkomende praktijk. Uw operationeel systeem wordt lam gelegd door een virus/hacker van buitenaf en deze vraagt kleine bedragen losgeld om uw systeem terug op te starten. Een cyberpolis biedt de waarborg onmiddellijke bijstand om meteen de oorzaak op te sporen en de schadelijke software te verwijderen.

Europa erkent het opkomende cyberrisico en heeft sinds december 2015 de “General Data Protection Regulation Act” in het leven geroepen. Alle bedrijven met meer dan 250 werknemers zullen zelfs verplicht een data protection officer in dienst moeten nemen.

Deze polissen zijn zeer moduleerbaar zodat ze perfect kunnen afgestemd worden op de behoeften van uw onderneming. De markt van de cyberverzekeringen is volop aan het evolueren en wij kunnen u en uw bedrijf helpen om de juiste waarborgen te onderschrijven.

DOe hier de Cyberscan